Meer ecologische schoonmaak

e zomer komt ten einde en het is tijd om de overwintering van tuinmeubelen en strand- en zwembadaccessoires voor te bereiden.
Om er zeker van te zijn dat alles goed gaat en dat we nog lang van onze tuinmeubelen en zomeraccessoires kunnen genieten, zijn weinig voorzorgsmaatregelen nodig.
Hier zijn enkele eenvoudige recepten uit het uitstekende boek van Shea Zukowski (referentie hieronder).
Zelfs als deze recepten het resultaat zijn van het experiment, vergeet dan niet om altijd op een klein oppervlak te testen, niet om andere producten te mengen dan aangegeven en om uw mogelijke bereidingen in glazen of glazen recipiënten te bewaren. plastic. Hun realisatie gebeurt natuurlijk onder uw eigen verantwoordelijkheid.
Klaar, gereed ? Laten we gaan …
Vertraag geelverkleuring van rieten meubels.
150 g zout
750 Ml heet water
1 harde borstel
Rieten meubels geschilderd in witte olie hebben de neiging tot geel. Wrijf ze eenmaal per jaar in met een harde borstel geïmpregneerd met deze oplossing en laat ze goed drogen (bij voorkeur in de zon) voordat je ze opbergt.
Maak het tuinmeubilair schoon.
55 g baking soda
1 L heet water (niet heet !!!)
Meng het bicarbonaat in heet water tot het volledig is opgelost. Wrijf het meubilair en spoel af met water.
Bescherm strandaccessoires.
1 handvol baking soda.
Boeien, luchtmatrassen, opblaasbaar speelgoed … zullen waarschijnlijk eenmaal leeglopen en worden opgeslagen voor de winter.
Droog ze goed en bestrooi met baking soda voordat je ze opbergt.
Wil je andere praktische, economische en ecologische recepten?
Onze huishoudsters zijn getraind in ecologisch onderhoud, aarzel niet om er samen over te praten.
Je kunt ook het boek van Shea Zukowski lezen, Salt, Lemon, Vinegar, Baking Soda. Recepten en tips om alles in huis te doen, Spanje, editie Hachette “Marabout”, 2017.