Hoe zijn auto ecologisch te ontdooien?

Als service bij u in de eerste plaats een bedrijf met accountaccounts is, zult u ongetwijfeld hebben gemerkt dat het ernaar streeft zijn klanten en werknemers alternatieven aan te bieden die zowel respect voor hun gezondheid als voor het milieu hebben.

Deze aandacht wordt met name gemarkeerd door een ecologische wacht die ons in staat stelt tips en tricks te verzamelen die het gebruik van commercieel beschikbare oplossingen vermijden die zeker effectief zijn, maar die zijn samengesteld uit chemicaliën die gewoonlijk eindigen in de grond en stromen.

Hoge Venen onder de sneeuw

In deze winterperiodes, hoewel ik vaak loop of fiets, heb ik soms ’s morgens soms last van ijs

(sommige uitstapjes zijn om verschillende redenen nog steeds indrukwekkend om een ​​auto te gebruiken). Dus probeerde ik de pijnlijke taak van het krassen op mijn voorruit te vereenvoudigen.

Die preventie

Helaas zijn er geen wonderoplossingen uit preventie.

De meest effectieve oplossing, in afwezigheid van een garage, is natuurlijk het zeildoek of, althans, deze speciale hoezen die op de markt worden gevonden en op de voorruit worden geplaatst.

Als de prijs van deze oplossing genoeg heeft om meer dan één te koelen (ja, het is een woordspel), is er ook een preventieve voorbereiding op basis van azijn.

Regelmatige lezers zullen niet verrast zijn om te horen dat azijn mijn vriend is en met goede reden, het kan geweldige service bieden!

Daarnaast is de te branden alcohol ook erg handig omdat het niet bevriest.

Wanneer het weer een daling van de temperatuur aankondigt, moet u een doek gedrenkt in alcohol op 90 ° C op uw ramen leggen. Herhaal de operatie 2 tot 3 keer per week.

3 maten witte azijn gemengd met een maatje water geven je ook een goed product om je ramen gedurende meerdere weken te beschermen.

Pas op, witte azijn is een zure substantie die de carrosserie aantast. Het moet daarom zorgvuldig worden vermeden op de laatste of op de gewrichten. Veeg indien nodig onmiddellijk alle vloeistof weg die uit uw voorruit is gemorst.

Bescherm uw deurafdichtingen

gewrichten kunt u deze wrijven met glycerine of kaarsvet. Deze preventieve werking moet voorkomen dat de deuren goed sluiten.

De stoom op de voorruit en de zij- en achterruiten.

Privilege openbaar vervoer waar mogelijk.

Scrub de dag ervoor met een beetje shampoo, een beetje glycerine of droge zeep op de ramen in je auto. Wees voorzichtig, gebruik slechts een kleine hoeveelheid goed uitgespreid om te voorkomen dat uw zicht wordt verstoord. Het idee hier is om een ​​fijne vettige film te maken die voorkomt dat de waterdamp wordt gefixeerd door capillariteit op het koude glas.

Frozen lock

Voor de winter kunt u ook uw glycerinesleutel coaten om de binnenkant van het slot te smeren.

Als je slot vaak vast blijft zitten, kies dan voor een stukje lijm op het slot.

Hier zijn enkele oplossingen waarvan ik hoop dat ze je leven zullen vereenvoudigen. En zoals een beroemde gendarme zou zeggen: goede weg.

Jean-Michel.