Belastingvoordeel 2018

Het is niet te laat, maar het is tijd!

Het jaar is afgelopen en het is tijd om na te denken over het maximaliseren van uw belastingvoordeel.

Als u dit nog niet hebt gedaan, kan het handig zijn om een ​​bestelling te plaatsen voor servicecontroles of ALE-controles. Zelfs als u ze niet allemaal in 2018 gebruikt, blijven ze volgend jaar nog steeds geldig. Elke echtgenoot kan profiteren van het belastingvoordeel.

De zesde staatshervorming is verstreken en aftrekbare bedragen variëren nu tussen regio’s. Om je te helpen, maken we het onderstaande punt.

Een dienstencheque kost 9 euro voor de eerste 400. Het belastingvoordeel is:

  • 0,90 euro per titel van de eerste 150 in het Waalse Gewest.
  • 1,35 euro per titel uit de eerste 160 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
  • 2,7 euro per titel voor de eerste 160 in het Vlaamse Gewest.

Voor ALE-controles (kleine reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, opvang van zieke kinderen) bedraagt ​​het aftrekplafond € 1.440, waarop een belastingvermindering wordt berekend van: 30% in Wallonië en Vlaanderen 15% in het Brussels.

Hoofdstedelijk Gewest Registreer uw partner om optimaal van het belastingvoordeel te profiteren

Als u een huishoudster voor 4 uur (of meer) per week gebruikt, is de kans groot dat u meer dan 150 servicevouchers per jaar koopt. We bieden onze klanten servicecheques aan, ook namens hun partner. Een paar kan dus voor belastingdoeleinden maximaal 310 dienstencheques waarderen.

Ga als volgt te werk:

  1. Neem contact met ons op om u te helpen met uw registratieproces met Sodexo. U krijgt namens uw partner een nieuw gebruikersnummer waarmee zij servicecontroles kunnen kopen.
  2. Stuur ons het gebruikersnummer (indien nodig), achternaam, voornaam en geboortedatum, of het nationale registratienummer van uw partner, zodat we het als klant kunnen registreren en de servicevouchers kunnen accepteren.

Heb je e-servicecheques? Geen probleem, het is mogelijk om een ​​verdeling van de voordelen tussen echtgenoten overeen te komen om u te helpen volledig te profiteren van het belastingvoordeel.

Belastingvermindering voor klanten met een laag inkomen

Het wordt soms vergeten, maar gebruikers met een bescheiden inkomen kunnen ook profiteren van een voordeel in de vorm van een terugbetaalbaar belastingvoordeel. Voeg het belastingcertificaat dat door Sodexo is uitgegeven bij uw belastingaangifte in. Als u hier vragen over heeft, neem dan contact op met de FOD Financiën, T. 02 572 57 57 (regulier tarief).