Hoe je bijen in elkaar te zetten?

Een bijenkransje, kesako, zei ik tegen mezelf toen ik voor het eerst over deze weefselpreparentechniek hoorde, maar zoals je misschien al gemerkt hebt, is ons bedrijf voor titelservices erg geïnteresseerd in aan alles dat betrekking heeft op wat we noemden, niet zo lang geleden, de binnenlandse economie. We denken zelfs dat huishoudhulp een schakel is in een enorme keten die onze huizen maakt plezieriger en ons gezinsleven rijker. Bovendien, als u onze site bezoekt, zult u merken dat ons bedrijf van title-service zijn stap in duurzaamheid wil registreren. Een waarde die we net zo goed begrijpen in een sociale en milieudimensie, maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik heb wat onderzoek uitgevoerd en wat tests uitgevoerd.

Wat is een bee’wrappy?

Un assortiment de bee-wrappy

Voor de minder Engelstalige, betekent bijen honingbij en omwikkeld, omhullend. Het is daarom een omhulsel bedekt met bijenwas (maak je geen zorgen, er moet een sociale relatie worden ontwikkeld met de Hymenoptera).

Waar is het voor?

Het idee hier is om plastic films en aluminiumfolies te verwijderen, die beide verantwoordelijk zijn voor specifieke vervuiling tijdens de productie of de levensduur van de verpakking als ze eenmaal zijn gebruikt.

Concreet is het om restjes stof te recyclen door ze met bijenwas te laten weken om ze waterdicht te maken.

De bijenwas heeft inderdaad een film- en antistatische kracht. Er zal worden toegevoegd dat het een beetje kleverig blijft, zeer kneedbaar en natuurlijk niet-toxisch.

Waar komt het vandaan?

Bijenwas is al heel lang bekend, zo veel dat het reeds in het 6e millennium voor Christus wordt bevestigd. AD ..

De waarde ervan was zodanig dat het tijdens de oudheid kon worden gebruikt om de belastingen van bepaalde staten te betalen.

Concreet is het een substantie die door de bijen wordt afgescheiden en wordt gebruikt om de zonnestralen te bouwen.

De was die ons hier interesseert, is geel goudklompje dat vloeibaar wordt bij 64 ° C (wees voorzichtig, het is brandbaar tot meer dan 120 ° C) of in blok om te raspen.

Maak je bijverpakking

Le matériel nécessaire

De benodigde apparatuur

De realisatie van dit soort verpakkingen is zowel snel als erg eenvoudig.

Je hebt nodig:
Vierkanten van katoenweefsel

Bijenwas in een nugget (of blok)

2 vellen bakpapier

Mogelijk een paar gebeitelde scharen

Een strijkijzer op de zwakste positie

Een strijkplank

Een afmeting van 33×33 cm is al grotendeels voldoende, maar je kunt het kleiner of groter doen.

U kunt de randen met de schaar maken, waardoor de stof niet gaat rafelen.

 1. Bereid uw stof voor (snijd en kerf indien nodig).

  Ciseaux à cranter

 2. Inkepen schaar
 3. Leg het op een vel bakpapier;
  Verspreid de bijenwasschijfjes gelijkmatig;
 4. Het meest delicate moment

  Le moment le plus délicat

 5. Plaats het tweede vel papier er bovenop;
  Strijk het hele ding langzaam. De was zal langzaam smelten en de vezels van de stof binnendringen.
 6. Zodra de was is gesmolten en – normaal gesproken – gelijkmatig is verdeeld (u kunt nog steeds goudklompjes toevoegen tijdens de bewerking), laat u afkoelen 5 ‘;
 7. Un coup de fer !

  verwijder het papier en verwijder het stuk stof om gedurende 1 uur op een koele plaats (bijv. aan een waslijn) te drogen;

 8. En nu heb je een bijenwinkeltje klaar om je toast, kaas, vleeswaren, salade, enz. In te pakken.

Tip: als je van plan bent om verschillende bijenwraps te doen (wat ik je adviseer), plaats dan een tweede stuk over het papier. Dit stuk absorbeert de overtollige was en beschermt de ijzeren zoolplaat (anders moet u deze mogelijk schoonmaken met een vochtige doek zolang deze nog warm is).

voordeelDit gaat allemaal goed, zeg je, maar waar gaat het om?

Bee’wrappy dient als een beschermende film voor voedsel. Als u ze eenmaal hebt gegeten, wast u de was met gewoon wat zeepwater, laat het drogen en u kunt het opnieuw gebruiken.

Normaal gesproken kunt u met deze techniek dezelfde voedselfilm tussen zes maanden en één jaar behouden, afhankelijk van het gebruik.

Gedurende deze periode is het waarschijnlijk dat een deel van de was zal verdwijnen. Het maakt niet uit, een of twee nuggets, een ijzeren slag en het zal niet meer verschijnen!

Voorzorg gebruik

Bee’wrappy is niet geschikt voor oven of vriezer. In het eerste geval is de wax ontvlambaar tot meer dan 120 ° (maar er is geen twijfel over dat hij eerder vloeibaar is geworden) en in de tweede fase zal hij wax worden.

Het is ook het beste om te vermijden dat het in direct contact komt met voedsel dat nog heet is.

Conclusie

Une protection malléable

Kneedbare bescherming

Ik heb beide in de handel verkrijgbare modellen (zoals Wrapi of Simonette op de fiets) getest als zelfgemaakte creaties. In elk geval is het resultaat indrukwekkend.

Toegegeven, het product kan niet alle toepassingen van aluminium of plastic folie vervangen (maar het kan ook nodig zijn om dat gebruik ter discussie te stellen). Als je van plan bent om een gerecht te verwarmen nadat je het in de vriezer hebt gedaan, is het beter om een pot of een doos te gebruiken.

Maar het is eigenlijk heel effectief om voedsel in de koelkast te bewaren of het in je tas of koffer te glijden.

Kortom, we zijn een beetje weggegaan van de sector van de dienstencheques, maar, zoals ik in de inleiding heb uitgelegd, we hopen dat deze feedback ervoor zorgt dat je het proces wilt ontdekken en je geld wilt besparen.

Jean-Michel